preloader
Meksički kus-kus
ALTERNATIVNI
PREGLED

Meksički kus-kus

autor: Biserka Meglić

Sastojci ZA 2 OSOBE


Sastojci
250 g
integralnog kus-kusa
250 ml
vode
1
pileća kocka za juhu
250 g
pilećeg filea
250 g
mješavine meksičkog povrća
2 žlice
Dukat maslaca
1/2 žličice
čilija u prahu
prstohvat
soli i papra
1 vezica
peršina
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje

Priprema

1.

Kus-kus preliti kipućom vodom u kojoj ste otopili kocku za juhu. Nakon 10 minuta vilicom umiješati maslac, razrahliti kus-kus i ostaviti poklopljeno.

2.

Pileći file narezan na trakice prepržiti na žlici maslaca dok ne porumeni, posoliti, popapriti, dodati čili i meksičku mješavinu te pirjati 20 minuta. Preliti vrhnjem za kuhanje, umiješati nasjeckani peršin i ostaviti 5 minuta u poklopljenoj tavi da se sastojci sjedine. 

3.

Kus-kus možemo servirati u obliku kupole (kao kalup može poslužiti šalica za kavu) te preliti sočnom piletinom s povrćem.

DUKAT BRZO & FINO

Meksički kus-kus

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
integralnog kus-kusa 250 g
vode 250 ml
pileća kocka za juhu 1
pilećeg filea 250 g
mješavine meksičkog povrća 250 g
Dukat maslaca 2 žlice
čilija u prahu 1/2 žličice
soli i papra prstohvat
peršina 1 vezica
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 200 ml

PRIPREMA:

  1. Kus-kus preliti kipućom vodom u kojoj ste otopili kocku za juhu. Nakon 10 minuta vilicom umiješati maslac, razrahliti kus-kus i ostaviti poklopljeno.

  2. Pileći file narezan na trakice prepržiti na žlici maslaca dok ne porumeni, posoliti, popapriti, dodati čili i meksičku mješavinu te pirjati 20 minuta. Preliti vrhnjem za kuhanje, umiješati nasjeckani peršin i ostaviti 5 minuta u poklopljenoj tavi da se sastojci sjedine. 

  3. Kus-kus možemo servirati u obliku kupole (kao kalup može poslužiti šalica za kavu) te preliti sočnom piletinom s povrćem.