preloader
Mascarpotta
ALTERNATIVNI
PREGLED

Mascarpotta

autor: Blanka Vrgoc

Sastojci ZA 8 OSOBA


KREMA
500 g
mascarpone sira
200 g
krem sira
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
0,2 L
Brzo & Fino vrhnja za šlag
UMAK
300-400 g
džema od višanja (ili šumskog voća)

Priprema

1.

Kratko izmiksati krem sir na najvećoj brzini.

2.

Dodati mascarpone krem siru i izmiksati do ujednačene smjese.

3.

Dodati kiselo vrhnje smjesi sireva, kratko izmiksati do ujednačene smjese.

4.

U posebnoj posudi na najmanjoj brzini kratko izmiksati slatko vrhnje za slag - do kremaste konzistencije (polutekuce, nikako klasično pjenastog šlaga).

5.

Umijesati polutučeni šlag u smjesu sa sirevima najmanjom brzinom miksera dok se smjesa ne ujednači.

6.

U posebnu zdjelicu izliti džem od višanja, dodati malo vode i kratko zagrijati u mikrovalnoj, kad se ugrije izmiješati do konzistencije gušćeg umaka.

7.

U pripremljene desertne zdjelice slagati najizmjenično deblje slojeve kreme i prelijevati umakom u pravilnim razmacima.

8.

Kremu dobro ohladiti prije serviranja, pri serviranju po želji izdrobiti malo integralnih cornflakesa na vrh kreme.

DUKAT BRZO & FINO

Mascarpotta

ZA 8 OSOBA

SASTOJCI:

KREMA

Naziv Količina
mascarpone sira 500 g
krem sira 200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja 200 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag 0,2 L

UMAK

Naziv Količina
džema od višanja (ili šumskog voća) 300-400 g

PRIPREMA:

  1. Kratko izmiksati krem sir na najvećoj brzini.

  2. Dodati mascarpone krem siru i izmiksati do ujednačene smjese.

  3. Dodati kiselo vrhnje smjesi sireva, kratko izmiksati do ujednačene smjese.

  4. U posebnoj posudi na najmanjoj brzini kratko izmiksati slatko vrhnje za slag - do kremaste konzistencije (polutekuce, nikako klasično pjenastog šlaga).

  5. Umijesati polutučeni šlag u smjesu sa sirevima najmanjom brzinom miksera dok se smjesa ne ujednači.

  6. U posebnu zdjelicu izliti džem od višanja, dodati malo vode i kratko zagrijati u mikrovalnoj, kad se ugrije izmiješati do konzistencije gušćeg umaka.

  7. U pripremljene desertne zdjelice slagati najizmjenično deblje slojeve kreme i prelijevati umakom u pravilnim razmacima.

  8. Kremu dobro ohladiti prije serviranja, pri serviranju po želji izdrobiti malo integralnih cornflakesa na vrh kreme.