preloader
Lepinja iz tave punjena blitvom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Lepinja iz tave punjena blitvom

autor: Matea Blažević

Sastojci ZA 2 OSOBE


za tijesto
100 grama
crnog pšeničnog brašna
0.4 žlice
suhog kvasca
žličica
soli
žličica
šećera
1 žlica
maslinovog ulja
nadjev
80 grama
blitve (bez stabljika, samo list)
1/2 žlice
senfa
0.5 žličice
soli
1/2 žlice
ljute paprike

Priprema

1.

Brašno, kvasac, sol, šećer, maslinovo ulje, vodu obraditi mikserom u kompaktnu smjesu i ostaviti na miru pola sata.  Blitvu oprati i narezati, dodati senf, sol i ljutu papriku te dobro promiješati.

Lepinja iz tave punjena blitvom
2.

Tijesto podjeliti na četiri jednaka dijela (ukoliko se lijepi, pobrašniti podlogu). Svaki dio razvaljati ili oblikovati prstima u krug. Na dva kruga raspodijeliti začinjenu blitvu i prekriti sa drugim krugom. Krajeve sljubiti vilicom.

Lepinja iz tave punjena blitvom
3.

Po želji premazati s par kapi maslinovog ulja te baciti na zagrijanu tavu. Peći par minuta sa svake strane.

Lepinja iz tave punjena blitvom

DUKAT BRZO & FINO

Lepinja iz tave punjena blitvom

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

za tijesto

Naziv Količina
crnog pšeničnog brašna 100 grama
suhog kvasca 0.4 žlice
soli žličica
šećera žličica
maslinovog ulja 1 žlica

nadjev

Naziv Količina
blitve (bez stabljika, samo list) 80 grama
senfa 1/2 žlice
soli 0.5 žličice
ljute paprike 1/2 žlice

PRIPREMA:

  1. Brašno, kvasac, sol, šećer, maslinovo ulje, vodu obraditi mikserom u kompaktnu smjesu i ostaviti na miru pola sata.  Blitvu oprati i narezati, dodati senf, sol i ljutu papriku te dobro promiješati.

  2. Tijesto podjeliti na četiri jednaka dijela (ukoliko se lijepi, pobrašniti podlogu). Svaki dio razvaljati ili oblikovati prstima u krug. Na dva kruga raspodijeliti začinjenu blitvu i prekriti sa drugim krugom. Krajeve sljubiti vilicom.

  3. Po želji premazati s par kapi maslinovog ulja te baciti na zagrijanu tavu. Peći par minuta sa svake strane.