preloader
Kupola od riže
ALTERNATIVNI
PREGLED

Kupola od riže

autor: Snježana Babić

Sastojci ZA 2 OSOBE


Za sveukupno
1
luk
1
mrkva
30 dkg
pilećih prsa
2 dkg
riže
1
pileći temeljac

Priprema

1.
Može se raditi s komadićima bilo kojeg filetiranog jela. Ja sam ovaj put koristila piletinu (prsa). Piletinu narezati na kockice i popirjati (da pobijeli).
2.

Nakon toga ju maknuti s vatre, a u istu tavu staviti nasjeckani luk i nasjeckanu mrkvu da se propirja. U isto vrijeme u loncu zakuhati vodu i staviti temeljac (za ovu prigodu sam koristila goveđi jer volim miješati okuse). Nakon 1-2 min kuhanja temeljac je gotov.

3.

U nauljeni protvan staviti šalicu i pol riže, poslagati piletinu, popirjanu povrće i politi temeljcem. Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva i peći 30 min.

DUKAT BRZO & FINO

Kupola od riže

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Za sveukupno

Naziv Količina
luk 1
mrkva 1
pilećih prsa 30 dkg
riže 2 dkg
pileći temeljac 1

PRIPREMA:

  1. Može se raditi s komadićima bilo kojeg filetiranog jela. Ja sam ovaj put koristila piletinu (prsa). Piletinu narezati na kockice i popirjati (da pobijeli).
  2. Nakon toga ju maknuti s vatre, a u istu tavu staviti nasjeckani luk i nasjeckanu mrkvu da se propirja. U isto vrijeme u loncu zakuhati vodu i staviti temeljac (za ovu prigodu sam koristila goveđi jer volim miješati okuse). Nakon 1-2 min kuhanja temeljac je gotov.

  3. U nauljeni protvan staviti šalicu i pol riže, poslagati piletinu, popirjanu povrće i politi temeljcem. Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva i peći 30 min.