preloader
Kruške u vinu
ALTERNATIVNI
PREGLED

Kruške u vinu

autor: Ivana Kosanović

Sastojci ZA 2 OSOBE


desert
2
kruške
500 ml
crnog vina
prstohvat
mješavine cimeta i klinčića
po ukusu
šećera
1
mascarpone

Priprema

1.
Uguljene kruške (sa peteljkom) kuhati u crnom vinu sa dodanim začinom i šećerom po ukusu dok ne omekšaju.
2.
Kada su kruške kuhane, izvaditi ih u male posudice, a vino pustiti da se reducira na vatri u fini umak.
3.
Preliti slatki umak od vina preko krušaka i dodati malo mascarponea pored svake kruške. Umjesto mascarponea može se staviti i malo šlaga na svaku krušku.

DUKAT BRZO & FINO

Kruške u vinu

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

desert

Naziv Količina
kruške 2
crnog vina 500 ml
mješavine cimeta i klinčića prstohvat
šećera po ukusu
mascarpone 1

PRIPREMA:

  1. Uguljene kruške (sa peteljkom) kuhati u crnom vinu sa dodanim začinom i šećerom po ukusu dok ne omekšaju.
  2. Kada su kruške kuhane, izvaditi ih u male posudice, a vino pustiti da se reducira na vatri u fini umak.
  3. Preliti slatki umak od vina preko krušaka i dodati malo mascarponea pored svake kruške. Umjesto mascarponea može se staviti i malo šlaga na svaku krušku.