preloader
Krumpir "ucijelo"
ALTERNATIVNI
PREGLED

Krumpir "ucijelo"

autor: Marijana Žinić

Sastojci ZA 4 OSOBE


Krumpir "ucijelo"
8
krumpira srednje veličine
2 dl
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje

Priprema

1.

Krumpire dobro operemo četkicom i ne ljuštimo ih. Na dasku svakog zasebno obujmimo s dvije kuhače i zarezujemo svakih pola centimetra sve do kuhača kako bi sve ostalo u komadu.

2.

Krumpir izmedu zareza posolimo i malo nauljimo maslinovim uljem, te složimo u vatrostalnu posudu. Pečemo sat vremena na 200 st. C.

3.

Zatim izvadimo iz pećnice i prelijemo Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje, te stavimo zapeći još desetak minuta. Uživamo u "besposlenom" najfinijem zapečenom krumpiru. Dobar tek! :)

DUKAT BRZO & FINO

Krumpir "ucijelo"

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Krumpir "ucijelo"

Naziv Količina
krumpira srednje veličine 8
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 2 dl

PRIPREMA:

  1. Krumpire dobro operemo četkicom i ne ljuštimo ih. Na dasku svakog zasebno obujmimo s dvije kuhače i zarezujemo svakih pola centimetra sve do kuhača kako bi sve ostalo u komadu.

  2. Krumpir izmedu zareza posolimo i malo nauljimo maslinovim uljem, te složimo u vatrostalnu posudu. Pečemo sat vremena na 200 st. C.

  3. Zatim izvadimo iz pećnice i prelijemo Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje, te stavimo zapeći još desetak minuta. Uživamo u "besposlenom" najfinijem zapečenom krumpiru. Dobar tek! :)