preloader
Krumpir s mirisom ružmarina
ALTERNATIVNI
PREGLED

Krumpir s mirisom ružmarina

autor: Vesna Kiseljak-Varelija

Sastojci ZA 4 OSOBE


Krumpir:
8
krumpira, duguljastog, većeg
oko 4 jušne žlice
maslinovog ulja
3 grančice
svježeg ružmarina
1 jušna žlica
soli

Priprema

1.

Krumpire dobro izribati pod tekućom vodom pa ih posušiti u čistoj krpi.

2.

Izrezati komade alu folije 2-3 puta dulje od krumpira. Ružmarin sitno iscjeckati nožem i pripremiti sve sastojke.

3.

Svaki krumpir dobro izbockati čačkalicom. Donju trećinu pripremljenog komada alu folije premazati maslinovim uljem uz pomoć kista, posipati prstohvatom ružmarina i solju.

4.

Krumpir dobro premazati maslinovim uljem, položiti ga na alu foliju te i njega posipati solju i ružmarinom. Umotati krumpir u foliju, dobro pritisnuti krajeve i položiti u kalup.

5.

Krumpire staviti u suhi kalup te ih peći u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 1 sat.

DUKAT BRZO & FINO

Krumpir s mirisom ružmarina

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Krumpir:

Naziv Količina
krumpira, duguljastog, većeg 8
maslinovog ulja oko 4 jušne žlice
svježeg ružmarina 3 grančice
soli 1 jušna žlica

PRIPREMA:

  1. Krumpire dobro izribati pod tekućom vodom pa ih posušiti u čistoj krpi.

  2. Izrezati komade alu folije 2-3 puta dulje od krumpira. Ružmarin sitno iscjeckati nožem i pripremiti sve sastojke.

  3. Svaki krumpir dobro izbockati čačkalicom. Donju trećinu pripremljenog komada alu folije premazati maslinovim uljem uz pomoć kista, posipati prstohvatom ružmarina i solju.

  4. Krumpir dobro premazati maslinovim uljem, položiti ga na alu foliju te i njega posipati solju i ružmarinom. Umotati krumpir u foliju, dobro pritisnuti krajeve i položiti u kalup.

  5. Krumpire staviti u suhi kalup te ih peći u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 1 sat.