preloader
Kremasti rižoto s brokulom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Kremasti rižoto s brokulom

autor: Vesna Kiseljak-Varelija

Sastojci ZA 4 OSOBE


Rižoto
1 čaša od 2,5 dl
rižr (za rižota, tipa arborio)
1 litra
vode za namakanje riže
1
brokula srednje veličine
1/2 glavice
luka
2 jušne žlice
ulje
po ukusu i potrebi
soli i bijelog mljevenog papra
1/2 litre
vode u kojoj se kuhala brokula
1 kutija
sira Camembert
1,5 dl
Brzo & Fino vrhnja za šlag

Priprema

1.

Zagrijte litru vode, a kad zakipi maknite je na stranu i uspite rižu. Ostavite da se riža namače 1 sat.

2.

Očistite brokulu, pa je prokuhajte u blago posoljenoj vodi oko 10-tak minuta (očišćenu stabljiku i lišće duže, a cvjetiće manje, odnosno njih dodajte kasnije).

3.

Ocijedite brokulu, a vodu sačuvajte.

4.

Na malo ulja popržite luk isjeckan na sitne kockice. Dodajte procijeđenu rižu i dolijte vodu u kojoj se kuhala brokula. Posolite.

5.

Nakon 20-tak minuta riža će već biti gotova pa dodajte brokulu, nježno promiješajte, dodajte malo bijelog papra, slatko vrhnje i sir izrezan na kockice. Siru prije rezanja odstranite bijelu koricu. Ako je presuho dodajte još malo vode. Riža mora biti kremasta, ali ne rijetka.

6.

Nakon 10-tak minuta sir će se rastopiti, a riža upiti slatko vrhnje.

DUKAT BRZO & FINO

Kremasti rižoto s brokulom

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Rižoto

Naziv Količina
rižr (za rižota, tipa arborio) 1 čaša od 2,5 dl
vode za namakanje riže 1 litra
brokula srednje veličine 1
luka 1/2 glavice
ulje 2 jušne žlice
soli i bijelog mljevenog papra po ukusu i potrebi
vode u kojoj se kuhala brokula 1/2 litre
sira Camembert 1 kutija
Brzo & Fino vrhnja za šlag 1,5 dl

PRIPREMA:

  1. Zagrijte litru vode, a kad zakipi maknite je na stranu i uspite rižu. Ostavite da se riža namače 1 sat.

  2. Očistite brokulu, pa je prokuhajte u blago posoljenoj vodi oko 10-tak minuta (očišćenu stabljiku i lišće duže, a cvjetiće manje, odnosno njih dodajte kasnije).

  3. Ocijedite brokulu, a vodu sačuvajte.

  4. Na malo ulja popržite luk isjeckan na sitne kockice. Dodajte procijeđenu rižu i dolijte vodu u kojoj se kuhala brokula. Posolite.

  5. Nakon 20-tak minuta riža će već biti gotova pa dodajte brokulu, nježno promiješajte, dodajte malo bijelog papra, slatko vrhnje i sir izrezan na kockice. Siru prije rezanja odstranite bijelu koricu. Ako je presuho dodajte još malo vode. Riža mora biti kremasta, ali ne rijetka.

  6. Nakon 10-tak minuta sir će se rastopiti, a riža upiti slatko vrhnje.