preloader
"Kolko-tolko"
ALTERNATIVNI
PREGLED

"Kolko-tolko"

autor: Maja Božičanin

Sastojci ZA 4 OSOBE


SASTOJCI
250 g
pšeničnog brašna
250g
maslaca
250 g
President svježeg kravljeg sira
1 čajna žlica
soli
1
jaje za mazanje
1 čajna žličica
sezama, kima, maka, krupne soli

Priprema

1.

Umijesite tijesto od brašna, maslaca i Dukat svježeg sira, posolite. Ostavite u hladnjaku 24h. Ovo je količina za osnovnu smjesu, povećati možete samo da sve sastojke udvostručite, ako imate veće društvo.

"Kolko-tolko"
2.

Drugi dan, tijesto razvaljajte te manjim okruglim kalupom vadite pogačice. Ja koristim čašu za rakiju, jer volim kad su tako maleni zalogaji.

"Kolko-tolko"
3.

Poslažite pogačice u pleh za pečenje koji ste obložili folijom ili papirom za pečenje. Premažite ih jajetom. Po želji ukrasite krupnom morskom soli, kimom, sezamom... Pecite 10-ak minuta na 180 stupnjeva.

"Kolko-tolko"
4.

Poslužite mlake, iako su i hladne izvrsne, za društvo... nestati će u trenu (posebno su drage muškoj populaciji)!

DUKAT BRZO & FINO

"Kolko-tolko"

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

SASTOJCI

Naziv Količina
pšeničnog brašna 250 g
maslaca 250g
President svježeg kravljeg sira 250 g
soli 1 čajna žlica
jaje za mazanje 1
sezama, kima, maka, krupne soli 1 čajna žličica

PRIPREMA:

  1. Umijesite tijesto od brašna, maslaca i Dukat svježeg sira, posolite. Ostavite u hladnjaku 24h. Ovo je količina za osnovnu smjesu, povećati možete samo da sve sastojke udvostručite, ako imate veće društvo.

  2. Drugi dan, tijesto razvaljajte te manjim okruglim kalupom vadite pogačice. Ja koristim čašu za rakiju, jer volim kad su tako maleni zalogaji.

  3. Poslažite pogačice u pleh za pečenje koji ste obložili folijom ili papirom za pečenje. Premažite ih jajetom. Po želji ukrasite krupnom morskom soli, kimom, sezamom... Pecite 10-ak minuta na 180 stupnjeva.

  4. Poslužite mlake, iako su i hladne izvrsne, za društvo... nestati će u trenu (posebno su drage muškoj populaciji)!