preloader
Junetina s bundevom i sirom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Junetina s bundevom i sirom

autor: Tomislav Šlehta

Sastojci ZA 4 OSOBE


SASTOJCI
1/2 kg
junetine
250 g
bundeve
350 g
ječmene kaše
100 g
dimljenog topljenog sira
1 dcl (po želji može i više)
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
prema potrebi
ulja
prema potrebi i želji
soli, papra i vegete
po želji na vrh noža
curryja

Priprema

1.
Na zagrijanom ulju u woku ili dubljoj tavi popržite kockice mesa.
2.
Dodajte bundevu pa pirjajte dok bundeva malo ne omekša.
3.
Uspite očišćenu i opranu ječmenu kašu i promiješajte.
4.
Nakon 1-2 minute zalijte s cca pola litre vode i začinite.
5.
Kuhajte 40-45 minuta na srednje jakoj vatri.
6.
Povremeno miješajte te podlijevajte vodom da ne zagori.
7.
Pred kraj, kad je kaša skoro kuhana, umiješajte vrhnje i sir narezan na kockice.

DUKAT BRZO & FINO

Junetina s bundevom i sirom

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

SASTOJCI

Naziv Količina
junetine 1/2 kg
bundeve 250 g
ječmene kaše 350 g
dimljenog topljenog sira 100 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 1 dcl (po želji može i više)
ulja prema potrebi
soli, papra i vegete prema potrebi i želji
curryja po želji na vrh noža

PRIPREMA:

  1. Na zagrijanom ulju u woku ili dubljoj tavi popržite kockice mesa.
  2. Dodajte bundevu pa pirjajte dok bundeva malo ne omekša.
  3. Uspite očišćenu i opranu ječmenu kašu i promiješajte.
  4. Nakon 1-2 minute zalijte s cca pola litre vode i začinite.
  5. Kuhajte 40-45 minuta na srednje jakoj vatri.
  6. Povremeno miješajte te podlijevajte vodom da ne zagori.
  7. Pred kraj, kad je kaša skoro kuhana, umiješajte vrhnje i sir narezan na kockice.