preloader
Juha od mrkve
ALTERNATIVNI
PREGLED

Juha od mrkve

autor: Jagoda Nikolić

Sastojci ZA 2 OSOBE


Povrće
2 srednja
krumpira
1 vezica
selena
1 srednji
poriluk
6 srednjih
mrkvi
2
pileća krilca
svega po malo
začini po želji (sol, papar, češnjak u prahu...)

Priprema

1.

U lonac hladne posoljene vode dodati očišćeno i oprano povrće i pileća krilca. Jedan zeleni list poriluka posebno blanširati (2 minute) i staviti malo u hladnu vodu da ne izgubi boju. Kuhati dok mrkva ne omekša.

2.

Pileća krilca izvaditi prije mrkve, očistit i stavit u poseban lonac. Gotovo povrće izvaditi i staviti u lonac za krilcima. Dodati malo procijeđene juhe, začine po želji, i sve izmiksati štapnim mikserom. Ako je gusto, dodati još juhe. Od poriluka napraviti dva srca. Servirati po želji. Dobar tek!

DUKAT BRZO & FINO

Juha od mrkve

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Povrće

Naziv Količina
krumpira 2 srednja
selena 1 vezica
poriluk 1 srednji
mrkvi 6 srednjih
pileća krilca 2
začini po želji (sol, papar, češnjak u prahu...) svega po malo

PRIPREMA:

  1. U lonac hladne posoljene vode dodati očišćeno i oprano povrće i pileća krilca. Jedan zeleni list poriluka posebno blanširati (2 minute) i staviti malo u hladnu vodu da ne izgubi boju. Kuhati dok mrkva ne omekša.

  2. Pileća krilca izvaditi prije mrkve, očistit i stavit u poseban lonac. Gotovo povrće izvaditi i staviti u lonac za krilcima. Dodati malo procijeđene juhe, začine po želji, i sve izmiksati štapnim mikserom. Ako je gusto, dodati još juhe. Od poriluka napraviti dva srca. Servirati po želji. Dobar tek!