preloader
Jasnine lazanje
ALTERNATIVNI
PREGLED

Jasnine lazanje

autor: Marko Bubalo

Sastojci ZA 6 OSOBA


Bešamel
70 g
Dukat maslaca
5 žlica
brašna
0,9 l
mlijeka
1 vrećica
ribanog Sirela Ribanca
130 g
Sirela Goude
malo
soli i papra
Priprema lazanja
600 g
mljevene junetine
2
glavice luka
50 g
mrkve
nekoliko
režnjeva češnjaka
700 g
sjeckane rajčice
5 žlica
maslinova ulja
malo
origana, list lovora
2 velike žlice
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
po želji
peršina, soli i papra

Priprema

1.

Meso propirjati na luku, dodati rajčicu i ostale sastojke te pirjati još 45 minuta. Skuhati tijesto za lazanje.

2.

Pripremiti bešamel: na rastopljeni maslac dodati brašno i miješati jednu minutu, pa dodavati mlijeko i sastojke dok se bešamel ne zgusne. 

3.

U lim premazan maslacem slagati red tijesta, mesa pa gaude narezane na tanke kriške, zaliti bešamelom i tako tri puta. Završiti tijestom i posuti Ribancem.

4.

Peći na umjerenoj vatri 20 minuta, zatim preliti s dvije žlice Dukat vrhnja u koje ste umutili jedno jaje i peći još 15 minuta.

DUKAT BRZO & FINO

Jasnine lazanje

ZA 6 OSOBA

SASTOJCI:

Bešamel

Naziv Količina
Dukat maslaca 70 g
brašna 5 žlica
mlijeka 0,9 l
ribanog Sirela Ribanca 1 vrećica
Sirela Goude 130 g
soli i papra malo

Priprema lazanja

Naziv Količina
mljevene junetine 600 g
glavice luka 2
mrkve 50 g
režnjeva češnjaka nekoliko
sjeckane rajčice 700 g
maslinova ulja 5 žlica
origana, list lovora malo
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 2 velike žlice
peršina, soli i papra po želji

PRIPREMA:

  1. Meso propirjati na luku, dodati rajčicu i ostale sastojke te pirjati još 45 minuta. Skuhati tijesto za lazanje.

  2. Pripremiti bešamel: na rastopljeni maslac dodati brašno i miješati jednu minutu, pa dodavati mlijeko i sastojke dok se bešamel ne zgusne. 

  3. U lim premazan maslacem slagati red tijesta, mesa pa gaude narezane na tanke kriške, zaliti bešamelom i tako tri puta. Završiti tijestom i posuti Ribancem.

  4. Peći na umjerenoj vatri 20 minuta, zatim preliti s dvije žlice Dukat vrhnja u koje ste umutili jedno jaje i peći još 15 minuta.