preloader
Integralni krekeri sa sjemenkama sezama i suncokreta
ALTERNATIVNI
PREGLED

Integralni krekeri sa sjemenkama sezama i suncokreta

autor: Dalibor Gelender

Sastojci ZA 4 OSOBE


Za tijesto
1 čajna šalica
Integralno brašno
pola šalice
Brašno tip 550
pola šalice
Sjemenke suncokreta
pola šalice
Sjemenke sezama
pola šalice
Zobene pahuljice
pola žličice
Sol
pola žličice
Prašk za pecivo
pola čaše
Brzo i fino kiselo vrhnje
pola žličice
Češnjak u granulama
1/2 dcl
Maslinovo ili suncokretovo ulje
1 dcl
voda
po želji
origano,sjemenke kima

Priprema

1.

Sve sastojke osim vode, ulja i kiselog vrhnja stavite u posudu i izmiješajte na suho pa dodajte ulje i vodu i umijesite tijesto.

2.
Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte prozirnom kuhinjskom folijom i ostavite da odstoji najmanje sat vremena, po mogućnosti u hladnjaku.
3.

Kad se tijesto odmori razvaljajte ga na debljinu oko 2 milimetra i to između kuhinjske folije jer je tijesto malo ljepljivo.

4.

Izrežite tijesto na željene oblike, posipajte po želji (u mom slučaju su to kim i origano) i stavite u zagrijanu pećnicu na negdje 170 stupnjeva oko 20 minuta. (Preporučujem keramičku posudu za pečenje jer se ništa ne lijepi i ne treba dodatna masnoća za pečenje, a i običan papir za pečenje je isto dobra opcija).

5.
Kad se ohlade, poslužite ih ili same ili s nekom paštetom, na primjer od graha, slanutka,bakalara ili tune.

DUKAT BRZO & FINO

Integralni krekeri sa sjemenkama sezama i suncokreta

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Za tijesto

Naziv Količina
Integralno brašno 1 čajna šalica
Brašno tip 550 pola šalice
Sjemenke suncokreta pola šalice
Sjemenke sezama pola šalice
Zobene pahuljice pola šalice
Sol pola žličice
Prašk za pecivo pola žličice
Brzo i fino kiselo vrhnje pola čaše
Češnjak u granulama pola žličice
Maslinovo ili suncokretovo ulje 1/2 dcl
voda 1 dcl
origano,sjemenke kima po želji

PRIPREMA:

  1. Sve sastojke osim vode, ulja i kiselog vrhnja stavite u posudu i izmiješajte na suho pa dodajte ulje i vodu i umijesite tijesto.

  2. Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte prozirnom kuhinjskom folijom i ostavite da odstoji najmanje sat vremena, po mogućnosti u hladnjaku.
  3. Kad se tijesto odmori razvaljajte ga na debljinu oko 2 milimetra i to između kuhinjske folije jer je tijesto malo ljepljivo.

  4. Izrežite tijesto na željene oblike, posipajte po želji (u mom slučaju su to kim i origano) i stavite u zagrijanu pećnicu na negdje 170 stupnjeva oko 20 minuta. (Preporučujem keramičku posudu za pečenje jer se ništa ne lijepi i ne treba dodatna masnoća za pečenje, a i običan papir za pečenje je isto dobra opcija).

  5. Kad se ohlade, poslužite ih ili same ili s nekom paštetom, na primjer od graha, slanutka,bakalara ili tune.