preloader
Goveđi gulaš s mrkvom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Goveđi gulaš s mrkvom

autor: ŽANA PLAŽANIN

Sastojci ZA 5 OSOBA


Sastojci
srednje masne
govedine
6 režnjeva
češnjaka
4
crvena luka
3
mrkve
2
lovorova lista
2 dl
crnog vina
1 dl
pasirane rajčice (passate)
2 male žlice
crvene paprike
1 žličica
kima
1.5 žlica
vinskog octa
1 vezica
peršina u listu
malo
vode, soli, papra, maslinovog ulja

Priprema

1.

Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.

2.

Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2 sata, povremeno podlijevajte s vodom.

3.

Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke...

DUKAT BRZO & FINO

Goveđi gulaš s mrkvom

ZA 5 OSOBA

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
govedine srednje masne
češnjaka 6 režnjeva
crvena luka 4
mrkve 3
lovorova lista 2
crnog vina 2 dl
pasirane rajčice (passate) 1 dl
crvene paprike 2 male žlice
kima 1 žličica
vinskog octa 1.5 žlica
peršina u listu 1 vezica
vode, soli, papra, maslinovog ulja malo

PRIPREMA:

  1. Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.

  2. Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2 sata, povremeno podlijevajte s vodom.

  3. Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke...