preloader
Flute
ALTERNATIVNI
PREGLED

Flute

autor: Katica Grabar

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci:
1 kg
brašna (tip 550)
3l
vode
po želji
soli
po potrebi
ulja
1 glavica
crvenog luka
2 čašice
Brzo & Fino kiselog vrhnja

Priprema

1.

U većoj posudi za kuhanje zagrijati brašno, uz stalno miješanje. Kada brašno počne mijenjati boju, dodajte postepeno u njega prethodno uzavrelu slanu vodu; smanjite plamen i miješajte da biste izbjegli stvaranje grudica. Kada se smjesa dobro izradi i zgusne, skinite s vatre.

2.

Četvrtasti lim za pečenje namažite uljem, te žlicom u njega stavljajte skuhanu smjesu. U tavi za pečenje propirjajte crveni luk izrezan na kockice,te njime prelijte vaše žličnjake u limu za pečenje, preko njih prelijte Brzo & Fino kiselo vrhnje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu nekih 20-tak minuta, dok se ne zapeče i porumeni. Možete ih poslužiti kao prilog ili glavno jelo, a ljubitelji Brzo & Fino kiselog vrhnja ga mogu dodati i na tanjur prilikom jela. Pomalo zaboravljeno jelo naših baka; moja ga je rado pripremala,a nama je bilo ukusno i hranjivo. Dobar tek!

DUKAT BRZO & FINO

Flute

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci:

Naziv Količina
brašna (tip 550) 1 kg
vode 3l
soli po želji
ulja po potrebi
crvenog luka 1 glavica
Brzo & Fino kiselog vrhnja 2 čašice

PRIPREMA:

  1. U većoj posudi za kuhanje zagrijati brašno, uz stalno miješanje. Kada brašno počne mijenjati boju, dodajte postepeno u njega prethodno uzavrelu slanu vodu; smanjite plamen i miješajte da biste izbjegli stvaranje grudica. Kada se smjesa dobro izradi i zgusne, skinite s vatre.

  2. Četvrtasti lim za pečenje namažite uljem, te žlicom u njega stavljajte skuhanu smjesu. U tavi za pečenje propirjajte crveni luk izrezan na kockice,te njime prelijte vaše žličnjake u limu za pečenje, preko njih prelijte Brzo & Fino kiselo vrhnje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu nekih 20-tak minuta, dok se ne zapeče i porumeni. Možete ih poslužiti kao prilog ili glavno jelo, a ljubitelji Brzo & Fino kiselog vrhnja ga mogu dodati i na tanjur prilikom jela. Pomalo zaboravljeno jelo naših baka; moja ga je rado pripremala,a nama je bilo ukusno i hranjivo. Dobar tek!