preloader
Doručak košarice
ALTERNATIVNI
PREGLED

Doručak košarice

autor: Matea Blažević

Sastojci ZA 3 OSOBE


košarice
75 grama
grožđica
70 grama
mljevenih oraha
nadjev
2
banane srednje veličine
30 g
zobenih pahuljica
1 žličica
kokosovog ulja

Priprema

1.

U toploj vodi namočiti grožđice nekoliko minuta. Iscijediti grožđice i obraditi ih u blenderu. Dodati i mljevene orase te obraditi još malo.

2.

U plastičnu vrećicu za zamrzavanje staviti dobivenu masu te ju izravnati valjkom. Okruglom modlom napraviti krugove te ih staviti u papirnate košarice za muffine. Košarice ostaviti na miru par sati u frižideru.

3.

Banane očistiti i zgnječiti vilicom. U lončiću dodati banane, zobene pahuljice i kokosovo ulje (u krutom stanju). Kuhati na laganoj vatri uz konstantno miješanje dok se kokosovo ulje ne otopi a zobene pahuljice malo nabubre.

4.

Košarice napuniti nadjevom. Prije konzumacije staviti u frižider na nekoliko sati.

Doručak košarice

DUKAT BRZO & FINO

Doručak košarice

ZA 3 OSOBE

SASTOJCI:

košarice

Naziv Količina
grožđica 75 grama
mljevenih oraha 70 grama

nadjev

Naziv Količina
banane srednje veličine 2
zobenih pahuljica 30 g
kokosovog ulja 1 žličica

PRIPREMA:

  1. U toploj vodi namočiti grožđice nekoliko minuta. Iscijediti grožđice i obraditi ih u blenderu. Dodati i mljevene orase te obraditi još malo.

  2. U plastičnu vrećicu za zamrzavanje staviti dobivenu masu te ju izravnati valjkom. Okruglom modlom napraviti krugove te ih staviti u papirnate košarice za muffine. Košarice ostaviti na miru par sati u frižideru.

  3. Banane očistiti i zgnječiti vilicom. U lončiću dodati banane, zobene pahuljice i kokosovo ulje (u krutom stanju). Kuhati na laganoj vatri uz konstantno miješanje dok se kokosovo ulje ne otopi a zobene pahuljice malo nabubre.

  4. Košarice napuniti nadjevom. Prije konzumacije staviti u frižider na nekoliko sati.