preloader
Divlje šparoge s jajima
ALTERNATIVNI
PREGLED

Divlje šparoge s jajima

autor: Ljiljana Solenički

Sastojci ZA 2 OSOBE


Sastojci
8
jaja
vezica
divljih šparoga

Priprema

1.
Šparoge dobro oprati hladnom vodom, odlomiti im donji dio stabljike. Uzavrelu vodu posolimo i stavimo šparoge kuhati 30 min.
2.
Ugasimo štednjak, i kuhane šparoge stavimo u posudu sa ledom, jer šparoge će tim postupkom zadržati boju i čvrstoću.
3.
U zdijelu stavimo maslinovo ulje, vinski ocat, sol i papar, sve dobro izmješati i u dresing staviti šparoge, dobro sve promješati. Staviti sa strane da se sve dobro sjedini.
4.

Jaja se tvrdo skuhaju, ogule i narežu na ploške. Poslažu se na tanjur, i po njima se stave šparoge, sve malo posuti sa nasjeckanim peršinom, i preliti odozgora sa dresingom. Uz čašu bijelog vina dobar vam tek!!

5.

Izabrala sam ovaj recept, jer je jako zdrav , a vrijeme je šparoga, koje tražimo po proplancima uz rekreaciju i uživanje na svježem zraku!

DUKAT BRZO & FINO

Divlje šparoge s jajima

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
jaja 8
divljih šparoga vezica

PRIPREMA:

  1. Šparoge dobro oprati hladnom vodom, odlomiti im donji dio stabljike. Uzavrelu vodu posolimo i stavimo šparoge kuhati 30 min.
  2. Ugasimo štednjak, i kuhane šparoge stavimo u posudu sa ledom, jer šparoge će tim postupkom zadržati boju i čvrstoću.
  3. U zdijelu stavimo maslinovo ulje, vinski ocat, sol i papar, sve dobro izmješati i u dresing staviti šparoge, dobro sve promješati. Staviti sa strane da se sve dobro sjedini.
  4. Jaja se tvrdo skuhaju, ogule i narežu na ploške. Poslažu se na tanjur, i po njima se stave šparoge, sve malo posuti sa nasjeckanim peršinom, i preliti odozgora sa dresingom. Uz čašu bijelog vina dobar vam tek!!

  5. Izabrala sam ovaj recept, jer je jako zdrav , a vrijeme je šparoga, koje tražimo po proplancima uz rekreaciju i uživanje na svježem zraku!