preloader
Čvarkuše ala Megi
ALTERNATIVNI
PREGLED

Čvarkuše ala Megi

autor: Magdalena Dedić

Sastojci ZA 4 OSOBE


Za tijesto:
2
jaja
900 dkg
glatkog brašna
400 dkg
čvaraka
2-3 dcl
mlijeka
1 kom
kvasac
po potrebi i želji
začina (sol, papar, šećer, ulje)

Priprema

1.

Kvasac prvo namočiti u mlakom mlijeku, staviti žlicu šećera i pustite da se malo digne. U zdjelu sa brašnom , dodati jedno jaje, sol, ulje i kvasac (1 kocka) te tijesto umijestiti dodavajući mu mlijeko po potrebi. Dodati žlicu ulja u tijesto, kako bi bilo mekanije.

2.

Čvarke samljeti i staviti papra po želji. Tijesto se ne treba dizati, nego ga je potrebno razvaljati i dobro dva/tri puta preklopiti. Nakon toga razvaljati tijesto trećinu čvaraka posuti i dva puta preklopiti tijesto. Sve isto napraviti još dva puta sa ostatkom mljevenih čvaraka. 

3.

Nakon toga razvaljati tijesto i rezati pogačice kalupom ili čašom. Ostaviti pogačice da se dižu 20 minuta i staviti peći. Obavezno ih namazati razmućenim jajetom. Peći ih dok ne porumene. Ja ih pospem i parmezanom.

DUKAT BRZO & FINO

Čvarkuše ala Megi

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Za tijesto:

Naziv Količina
jaja 2
glatkog brašna 900 dkg
čvaraka 400 dkg
mlijeka 2-3 dcl
kvasac 1 kom
začina (sol, papar, šećer, ulje) po potrebi i želji

PRIPREMA:

  1. Kvasac prvo namočiti u mlakom mlijeku, staviti žlicu šećera i pustite da se malo digne. U zdjelu sa brašnom , dodati jedno jaje, sol, ulje i kvasac (1 kocka) te tijesto umijestiti dodavajući mu mlijeko po potrebi. Dodati žlicu ulja u tijesto, kako bi bilo mekanije.

  2. Čvarke samljeti i staviti papra po želji. Tijesto se ne treba dizati, nego ga je potrebno razvaljati i dobro dva/tri puta preklopiti. Nakon toga razvaljati tijesto trećinu čvaraka posuti i dva puta preklopiti tijesto. Sve isto napraviti još dva puta sa ostatkom mljevenih čvaraka. 

  3. Nakon toga razvaljati tijesto i rezati pogačice kalupom ili čašom. Ostaviti pogačice da se dižu 20 minuta i staviti peći. Obavezno ih namazati razmućenim jajetom. Peći ih dok ne porumene. Ja ih pospem i parmezanom.