preloader
Cream juha od šparoga
ALTERNATIVNI
PREGLED

Cream juha od šparoga

autor: Maja Božičanin

Sastojci ZA 4 OSOBE


SASTOJCI
1/2 kg
svježih zelenih šparoga
2-3
mrkve
1/4 korijena
celer korijen
1-2
korijena peršina
4
mlada luka
10 grama
Dukat maslaca
1 jušna šlica
maslinova ulja
1 čajna žlica
soli
1/2 žličice
mljevenog papra
1 dcl
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje

Priprema

1.

Šparoge očistite, lagano ogulite stabljiku. Odrežite cvijet šparoge i iskoristite za drugo jelo (ja sam napravila rižoto), a stabljiku nasjeckajte na prutiće od 1-2 cm. Luk i drugo povrće nasjeckajte na kolutiće.

Cream juha od šparoga
2.

Na maslacu i ulju lagano ispržite luk, dodajte sve korjenasto povrće i malo pržite, na kraju i izrezane prutiće stabljike šparoga. Još malo pržite, zatim zalijte vodom, toliko da prekrije sve povrće. Kuhajte cca 45 minuta na laganoj vatri, toliko da stalno ključa. Dodajte vode po potrebi.

3.

Kada je povrće skuhano, sklonite sa vatre i štapnim mikserom izblendajte u cream smjesu. Vratite na štednjak, dodajte Dukat vrhnje za kuhanje, sol i papar i nakon što kratko proključa, sklonite.

4.

Poslužite u dubokom tanjuru/zdjelici, uz dodatak lista peršina i tostiranih komadića kruha.

DUKAT BRZO & FINO

Cream juha od šparoga

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

SASTOJCI

Naziv Količina
svježih zelenih šparoga 1/2 kg
mrkve 2-3
celer korijen 1/4 korijena
korijena peršina 1-2
mlada luka 4
Dukat maslaca 10 grama
maslinova ulja 1 jušna šlica
soli 1 čajna žlica
mljevenog papra 1/2 žličice
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 1 dcl

PRIPREMA:

  1. Šparoge očistite, lagano ogulite stabljiku. Odrežite cvijet šparoge i iskoristite za drugo jelo (ja sam napravila rižoto), a stabljiku nasjeckajte na prutiće od 1-2 cm. Luk i drugo povrće nasjeckajte na kolutiće.

  2. Na maslacu i ulju lagano ispržite luk, dodajte sve korjenasto povrće i malo pržite, na kraju i izrezane prutiće stabljike šparoga. Još malo pržite, zatim zalijte vodom, toliko da prekrije sve povrće. Kuhajte cca 45 minuta na laganoj vatri, toliko da stalno ključa. Dodajte vode po potrebi.

  3. Kada je povrće skuhano, sklonite sa vatre i štapnim mikserom izblendajte u cream smjesu. Vratite na štednjak, dodajte Dukat vrhnje za kuhanje, sol i papar i nakon što kratko proključa, sklonite.

  4. Poslužite u dubokom tanjuru/zdjelici, uz dodatak lista peršina i tostiranih komadića kruha.