preloader
Čokoladne košarice s kremom od jagoda
ALTERNATIVNI
PREGLED

Čokoladne košarice s kremom od jagoda

autor: Mirjana Plećaš

Sastojci ZA 4 OSOBE


čokoladne košarice:
200 g
mliječne čokolade
2 žlice
ulja
Krema:
1 dcl
Brzo & Fino tučenog vrhnja za šlag
1 dcl
Brzo & Fino milerama
300 g
jagoda
4 žlice
mljevenog šećera

Priprema

1.

Izlomiti čokoladu i dodati joj žličicu ulja, otopiti, četkicom premazati  4 silikonske košarice za muffine sa čokoladom. Silikonske košarice staviti u zamrzivač na 10 minuta.

2.

Dok se čokolada steže, oprati, očistiti jagode, izraditi štapnim mikserom sa malo šećera u prahu, mikserom izmutiti slatko tučeno vrhnje, zajedno s Brzo & Fino mileramom i povezati s izmiksanim jagodama i šećerom, dobro povezati kremu s jagodama. 

3.

Izvaditi silikonske kalupe iz hladnjaka, lagano odvojiti kalup od čokolade i ostaje čokoladna košarica. Puniti ju s ohlađenom kremom i uživati. U slast!

DUKAT BRZO & FINO

Čokoladne košarice s kremom od jagoda

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

čokoladne košarice:

Naziv Količina
mliječne čokolade 200 g
ulja 2 žlice

Krema:

Naziv Količina
Brzo & Fino tučenog vrhnja za šlag 1 dcl
Brzo & Fino milerama 1 dcl
jagoda 300 g
mljevenog šećera 4 žlice

PRIPREMA:

  1. Izlomiti čokoladu i dodati joj žličicu ulja, otopiti, četkicom premazati  4 silikonske košarice za muffine sa čokoladom. Silikonske košarice staviti u zamrzivač na 10 minuta.

  2. Dok se čokolada steže, oprati, očistiti jagode, izraditi štapnim mikserom sa malo šećera u prahu, mikserom izmutiti slatko tučeno vrhnje, zajedno s Brzo & Fino mileramom i povezati s izmiksanim jagodama i šećerom, dobro povezati kremu s jagodama. 

  3. Izvaditi silikonske kalupe iz hladnjaka, lagano odvojiti kalup od čokolade i ostaje čokoladna košarica. Puniti ju s ohlađenom kremom i uživati. U slast!