preloader
Čokoladna torta
ALTERNATIVNI
PREGLED

Čokoladna torta

autor: marica stipanovic

Sastojci ZA 8 OSOBA


Sastojci
5
jaja
15 dkg
šećera
15 dkg
brašna
7 dcl
Brzo & Fino vrhnja za šlag
25 dkg
čokolade za kuhanje

Priprema

1.

Razbijte jaja, stavite  ihu duboku zdjelu sa mrvicom soli i šećerom i miksajte 10 do 15 minuta, dok ne dobijete gustu i pjenastu smjesu. Zatim dodajte prosijano brašno i lagano sjedinite sastojke. Masu podjelite na dva jednaka djela, a u jedan dio dodate 5 dkg otopljene mlake čokolade.

2.

Na široki plitki pleh stavite papir za pečenje. Od dobivenog biskvita napravite roladu u dvije boje: red žute mase, red čokoladne dok se tjesto porosi. Pecite u pecnici na 170 stupnjeva oko 10 minuta. Od rolade izrežite traku 1 cm nižu od kalupa za torte, a od ostatka rolade prekrijte dno kalupa.

3.

Otopite čokoladu na pari i pustite da se ohladi. Istucite vrhnje u šlag. Odvojite 2 dcl tučenog šlaga za ukrašavanje gornjeg dijela torte. U ostatak stavite otopljenu čokoladu.

4.

Sjedinite smjesu i punite pripremlljeni kalup obložen biskvitom. Ukrasite šlagom i stavite u hladnjak preko noći da se masa ohladi. Izvadite iz kalupa i ukrasite po želji.

DUKAT BRZO & FINO

Čokoladna torta

ZA 8 OSOBA

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
jaja 5
šećera 15 dkg
brašna 15 dkg
Brzo & Fino vrhnja za šlag 7 dcl
čokolade za kuhanje 25 dkg

PRIPREMA:

  1. Razbijte jaja, stavite  ihu duboku zdjelu sa mrvicom soli i šećerom i miksajte 10 do 15 minuta, dok ne dobijete gustu i pjenastu smjesu. Zatim dodajte prosijano brašno i lagano sjedinite sastojke. Masu podjelite na dva jednaka djela, a u jedan dio dodate 5 dkg otopljene mlake čokolade.

  2. Na široki plitki pleh stavite papir za pečenje. Od dobivenog biskvita napravite roladu u dvije boje: red žute mase, red čokoladne dok se tjesto porosi. Pecite u pecnici na 170 stupnjeva oko 10 minuta. Od rolade izrežite traku 1 cm nižu od kalupa za torte, a od ostatka rolade prekrijte dno kalupa.

  3. Otopite čokoladu na pari i pustite da se ohladi. Istucite vrhnje u šlag. Odvojite 2 dcl tučenog šlaga za ukrašavanje gornjeg dijela torte. U ostatak stavite otopljenu čokoladu.

  4. Sjedinite smjesu i punite pripremlljeni kalup obložen biskvitom. Ukrasite šlagom i stavite u hladnjak preko noći da se masa ohladi. Izvadite iz kalupa i ukrasite po želji.