preloader
Čokoladna torta s bananama
ALTERNATIVNI
PREGLED

Čokoladna torta s bananama

autor: Ivana Katić

Sastojci ZA 8 OSOBA


Podloga:
250 g
mljevenih keksa
130 ml
Dukat mlijeka
Krema:
3
banane
300 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
300 g
tamne čokolade

Priprema

1.
Kalup promjera 20 cm pripremimo za tortu. Ja ga sa svih strana obložim papirom za pečenje, tako da mi je lakše izvaditi tortu kad se stisne.
Čokoladna torta s bananama
2.
Mljevene kekse i mlijeko izmiješamo, zatim rukama umijesimo da dobijemo kompaktnu masu. Utisnemo je u dno kalupa i poravnamo.
3.

Čokoladu nasjeckamo, slatko vrhnje zagrijemo do točke vrenja, zatim prelijemo preko čokolade. Pustimo jednu minutu, pa promiješamo pjenjačom dok se čokolada otopi.

4.
Banane ogulimo i vodoravno prerežemo. Slažimo ih na podlogu od keksa. Malo ih pritisnemo rukama da bolje prionu uz podlogu, te ih prelijemo čokoladnom kremom.
5.
Tortu ostavimo par sati u hladnjaku da se stisne.
Čokoladna torta s bananama

DUKAT BRZO & FINO

Čokoladna torta s bananama

ZA 8 OSOBA

SASTOJCI:

Podloga:

Naziv Količina
mljevenih keksa 250 g
Dukat mlijeka 130 ml

Krema:

Naziv Količina
banane 3
Brzo & Fino vrhnja za šlag 300 ml
tamne čokolade 300 g

PRIPREMA:

  1. Kalup promjera 20 cm pripremimo za tortu. Ja ga sa svih strana obložim papirom za pečenje, tako da mi je lakše izvaditi tortu kad se stisne.
  2. Mljevene kekse i mlijeko izmiješamo, zatim rukama umijesimo da dobijemo kompaktnu masu. Utisnemo je u dno kalupa i poravnamo.
  3. Čokoladu nasjeckamo, slatko vrhnje zagrijemo do točke vrenja, zatim prelijemo preko čokolade. Pustimo jednu minutu, pa promiješamo pjenjačom dok se čokolada otopi.

  4. Banane ogulimo i vodoravno prerežemo. Slažimo ih na podlogu od keksa. Malo ih pritisnemo rukama da bolje prionu uz podlogu, te ih prelijemo čokoladnom kremom.
  5. Tortu ostavimo par sati u hladnjaku da se stisne.