preloader
Čokoladna "prova" sa sirom i vrhnjem
ALTERNATIVNI
PREGLED

Čokoladna "prova" sa sirom i vrhnjem

autor: Zrinka Vrabac

Sastojci ZA 6 OSOBA


BISKVIT
4
jaja
4 žlice
šećera
4 žlice
brašna
1 "štanga"
čokolade za kolače
NADJEV OD SIRA I KISELOG VRHNJA
200 g
svježeg sira
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
4 žlice
šećera

Priprema

1.

Izmiksati žumanjke i šećer, dodati otopljenu čokoladu, umiješati brašno i prašak za pecivo i laganao na kraju snijeg od bijelanjaka. Izliti u posudu za pečenje.

2.

Žlicom dodavati smjesu od izmješanog sira, kiselog vrhnja i šećera, uzorak po želji.

3.

Peći 25 minuta na temperaturi 180 stupnjeva. Može se jesti i toplo i hladno. Posuti šećerom u prahu. Odlično pristaje u šalicu mlijeka, pa je odličan kao večera!

DUKAT BRZO & FINO

Čokoladna "prova" sa sirom i vrhnjem

ZA 6 OSOBA

SASTOJCI:

BISKVIT

Naziv Količina
jaja 4
šećera 4 žlice
brašna 4 žlice
čokolade za kolače 1 "štanga"

NADJEV OD SIRA I KISELOG VRHNJA

Naziv Količina
svježeg sira 200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja 200 g
šećera 4 žlice

PRIPREMA:

  1. Izmiksati žumanjke i šećer, dodati otopljenu čokoladu, umiješati brašno i prašak za pecivo i laganao na kraju snijeg od bijelanjaka. Izliti u posudu za pečenje.

  2. Žlicom dodavati smjesu od izmješanog sira, kiselog vrhnja i šećera, uzorak po želji.

  3. Peći 25 minuta na temperaturi 180 stupnjeva. Može se jesti i toplo i hladno. Posuti šećerom u prahu. Odlično pristaje u šalicu mlijeka, pa je odličan kao večera!