preloader
Čips od kelja
ALTERNATIVNI
PREGLED

Čips od kelja

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
1
manja glavica mladog kelja
2 žlice
maslinovog ulja
soli
soli
malo
šarenog papra
Za dip
150 g
Dukatosa natur
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja s 12% mm
malo
vlasca

Priprema

1.

Operite kelj, odvojite lišće od stabljike, narežite ga na manje, jednake komade i ostavite neka se osuši. Pomiješajte začine i maslinovo ulje.

Čips od kelja
2.

Komade kelja namažite mješavinom ulja i začina.

Čips od kelja
3.

Kelj stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.

Čips od kelja
4.

Nakon desetak minuta, kada vidite da su rubovi listova počeli tamnjeti, hrskavi čips je gotov!

Čips od kelja
5.

Uživajte u njemu kada se ohladi uz dip od Dukatos grčkog tipa jogurta, Brzo & Fino kiselog vrhnja s 12 % mm i vlasca. 

Čips od kelja

DUKAT BRZO & FINO

Čips od kelja

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
manja glavica mladog kelja 1
maslinovog ulja 2 žlice
soli soli
šarenog papra malo

Za dip

Naziv Količina
Dukatosa natur 150 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja s 12% mm 200 g
vlasca malo

PRIPREMA:

  1. Operite kelj, odvojite lišće od stabljike, narežite ga na manje, jednake komade i ostavite neka se osuši. Pomiješajte začine i maslinovo ulje.

  2. Komade kelja namažite mješavinom ulja i začina.

  3. Kelj stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.

  4. Nakon desetak minuta, kada vidite da su rubovi listova počeli tamnjeti, hrskavi čips je gotov!

  5. Uživajte u njemu kada se ohladi uz dip od Dukatos grčkog tipa jogurta, Brzo & Fino kiselog vrhnja s 12 % mm i vlasca.