preloader
Carbonara
ALTERNATIVNI
PREGLED

Carbonara

autor: Endrina Alimanovic

Sastojci ZA 4 OSOBE


carbonara
1
tijesto
sos
1
slanina
1
Brzo & Fino vrhnje za šlag
1
jaje
1
luk
zacini
po želji
soli, papra, bosiljka

Priprema

1.

U vodu dodati malo ulja i kad voda prokljuca malo posoliti i staviti tjesteninu da se kuha prema uputi na pakiranju. Kad je tjestenina na pola gotova, pripremiti carbonara umak.

2.

Pola žlice ulja zagrijati na tavici i u vrućem ulju ispržiti luk i špek. Kad je luk zlatno smeđe boje dodamo slatko vrhnje. 

3.

U posebnoj posudici viljuškom umutimo žumanjak i dodamo u slatko vrhnje i špek. Popapriti i posoliti po zelji. Brzo miješati viljuškom, a kad se smjesa zgusne, u nju dodati kuhanu tjesteninu. I za kraj malo bosiljka.

DUKAT BRZO & FINO

Carbonara

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

carbonara

Naziv Količina
tijesto 1

sos

Naziv Količina
slanina 1
Brzo & Fino vrhnje za šlag 1
jaje 1
luk 1

zacini

Naziv Količina
soli, papra, bosiljka po želji

PRIPREMA:

  1. U vodu dodati malo ulja i kad voda prokljuca malo posoliti i staviti tjesteninu da se kuha prema uputi na pakiranju. Kad je tjestenina na pola gotova, pripremiti carbonara umak.

  2. Pola žlice ulja zagrijati na tavici i u vrućem ulju ispržiti luk i špek. Kad je luk zlatno smeđe boje dodamo slatko vrhnje. 

  3. U posebnoj posudici viljuškom umutimo žumanjak i dodamo u slatko vrhnje i špek. Popapriti i posoliti po zelji. Brzo miješati viljuškom, a kad se smjesa zgusne, u nju dodati kuhanu tjesteninu. I za kraj malo bosiljka.