preloader
Cao-Cao kocke
ALTERNATIVNI
PREGLED

Cao-Cao kocke

autor: Dijana Kovačević

Sastojci ZA 6 OSOBA


Biskvit
230g
Brašno
160g
šećer
45g
kakao
4g
soda bikarbona
40ml
ulje
200ml
voda
1 žlica
ocat
1 žlica
rum
prstohvat
sol
krema
100ml
Brzo &Fino vrhnje za šlag
50g
čokolada

Priprema

1.

Koristila sam mali kalup 21cm*25cm, za veći kalup samo poduplajte smjesu. Prvo promiješajte sve suhe sastojke, brašno, šećer, soda bikarbonu i kakao. Zatim prstohvat soli i dodajte vodu, ocat i ulje, te rum. Ja obično za ovo ne koristim mikser nego sve sastojke izmiješam pjenjačom da dobijem gustu ujednačenu smjesu.

Cao-Cao kocke
2.

Pleh namazati maslacem, staviti papir za pečenje te ravnomjerno rasporediti smjesu u kalup. Peći na 190°C 25-30min, probati čačkalicom kad je pečeno. Kolač ostavit da se ohladi.

3.

U manjoj posudici zagrijati vrhnje za šlag, maknuti s vatre te mu dodati čokoladu. Miješati dok se ne rastopi, te dobivenom kremom preliti ohlađeni biskvit. Po želji možete otopiti na pari bijelu čokoladu te s njom malo prošarati po kolaču. :) Poslužiti kad je dobro ohlađen. Rezati na kocke.

Cao-Cao kocke

DUKAT BRZO & FINO

Cao-Cao kocke

ZA 6 OSOBA

SASTOJCI:

Biskvit

Naziv Količina
Brašno 230g
šećer 160g
kakao 45g
soda bikarbona 4g
ulje 40ml
voda 200ml
ocat 1 žlica
rum 1 žlica
sol prstohvat

krema

Naziv Količina
Brzo &Fino vrhnje za šlag 100ml
čokolada 50g

PRIPREMA:

  1. Koristila sam mali kalup 21cm*25cm, za veći kalup samo poduplajte smjesu. Prvo promiješajte sve suhe sastojke, brašno, šećer, soda bikarbonu i kakao. Zatim prstohvat soli i dodajte vodu, ocat i ulje, te rum. Ja obično za ovo ne koristim mikser nego sve sastojke izmiješam pjenjačom da dobijem gustu ujednačenu smjesu.

  2. Pleh namazati maslacem, staviti papir za pečenje te ravnomjerno rasporediti smjesu u kalup. Peći na 190°C 25-30min, probati čačkalicom kad je pečeno. Kolač ostavit da se ohladi.

  3. U manjoj posudici zagrijati vrhnje za šlag, maknuti s vatre te mu dodati čokoladu. Miješati dok se ne rastopi, te dobivenom kremom preliti ohlađeni biskvit. Po želji možete otopiti na pari bijelu čokoladu te s njom malo prošarati po kolaču. :) Poslužiti kad je dobro ohlađen. Rezati na kocke.