preloader
Brzo & Fino gratinirano povrće
ALTERNATIVNI
PREGLED

Brzo & Fino gratinirano povrće

autor: Ivana Katić

Sastojci ZA 2 OSOBE


Sastojci
2
krumpira
2
rajčice
1
tikvica
2 dl
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
1
jaje
50 ml
mlijeka
70 g
Sirela Goude
1 žlica
Sirela Ribanca
1 žlica
krušnih mrvica
po želji
sol, papar

Priprema

1.

Krumpire ogulite, narežite na tanke ploške i skuhajte, ali ne do kraja. Dok se krumpir kuha, narežite tikvice i rajčice na tanje ploške. 

2.

Plitku vatrostalnu posudu premažite masnoćom. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. 

3.

Povrće slažite tako da se ploške pokrivaju poput ljuskica ili crijepa (krumpir, tikvice, rajčice, krumpir...). Tako ćete dobiti veću površinu zapečene korice. 

4.

Ribanac pomiješajte s krušnim mrvicama pa posipajte po cijeloj površini.

5.

Pecite 20-ak minuta, odnosno do zlatnožute boje. Poslužite kao samostalan obrok ili prilog mesu. 

DUKAT BRZO & FINO

Brzo & Fino gratinirano povrće

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
krumpira 2
rajčice 2
tikvica 1
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 2 dl
jaje 1
mlijeka 50 ml
Sirela Goude 70 g
Sirela Ribanca 1 žlica
krušnih mrvica 1 žlica
sol, papar po želji

PRIPREMA:

  1. Krumpire ogulite, narežite na tanke ploške i skuhajte, ali ne do kraja. Dok se krumpir kuha, narežite tikvice i rajčice na tanje ploške. 

  2. Plitku vatrostalnu posudu premažite masnoćom. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. 

  3. Povrće slažite tako da se ploške pokrivaju poput ljuskica ili crijepa (krumpir, tikvice, rajčice, krumpir...). Tako ćete dobiti veću površinu zapečene korice. 

  4. Ribanac pomiješajte s krušnim mrvicama pa posipajte po cijeloj površini.

  5. Pecite 20-ak minuta, odnosno do zlatnožute boje. Poslužite kao samostalan obrok ili prilog mesu.