preloader
Brza krem tortica
ALTERNATIVNI
PREGLED

Brza krem tortica

autor: Jasmin Garibović

Sastojci ZA 8 OSOBA


Za podlogu:
7
žumanjaka
140 g
šećera
300 g
mljevenih keksa
200 g
Dukat maslaca
Za krem:
7 komada
jaja-bjelanak
350 g
šećer

Priprema

1.
Otopiti maslac i dodati u mljeveni keks, promiješati. Na pari umutiti jaja i šećer (oko 10 min) i sastaviti sa keksom. Sve dobro promiješati i oblikovati po želji kao podlogu.
2.

Priprema kreme: Dobro umutiti bjelanca sa 150 g šećera. Preostalih 200 g šećera otopiti u karamel (dobro paziti da ne ostane grudica) i tako vruć karamel sipati u prethodno umućena bjelanca, dobro izmiješati mikserom. 

3.

Dobivenu kremu sipati preko podloge i oblikovati.  Prednost: može se jesti i friško napravljen, što je jako bitno kada nam treba nešto brzo, a još i fino! Vrijeme pripreme: oko 30 min

DUKAT BRZO & FINO

Brza krem tortica

ZA 8 OSOBA

SASTOJCI:

Za podlogu:

Naziv Količina
žumanjaka 7
šećera 140 g
mljevenih keksa 300 g
Dukat maslaca 200 g

Za krem:

Naziv Količina
jaja-bjelanak 7 komada
šećer 350 g

PRIPREMA:

  1. Otopiti maslac i dodati u mljeveni keks, promiješati. Na pari umutiti jaja i šećer (oko 10 min) i sastaviti sa keksom. Sve dobro promiješati i oblikovati po želji kao podlogu.
  2. Priprema kreme: Dobro umutiti bjelanca sa 150 g šećera. Preostalih 200 g šećera otopiti u karamel (dobro paziti da ne ostane grudica) i tako vruć karamel sipati u prethodno umućena bjelanca, dobro izmiješati mikserom. 

  3. Dobivenu kremu sipati preko podloge i oblikovati.  Prednost: može se jesti i friško napravljen, što je jako bitno kada nam treba nešto brzo, a još i fino! Vrijeme pripreme: oko 30 min