preloader
Brokula na pariški
ALTERNATIVNI
PREGLED

Brokula na pariški

autor: Ankica Šišak

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
500 g
brokule
30 g
Dukat maslaca
3 žlice
brašna
3 dl
Dukat mlijeka
1 dl
Brzo & Fino kiselog vrhnja
1
tvrdo kuhano i naribano jaje
malo
soli, peršinova lista
1 vrećica
Ribanca
2 dl (šalica)
riže

Priprema

1.

Šalicu riže skuhati u zasoljenoj vodi, ocijediti je te njome prekriti dno vatrostalne posude prethodno namazane maslacem.

2.

Brokulu skuhati u slanoj vodi kojoj smo dodali prstohvat sode bikarbone (kako bi zadržala lijepu zelenu boju). Kuhane cvjetiće brokule rasporediti po riži.

3.

Na maslacu svijetlo propržiti brašno, zaliti hladnim mlijekom i kuhati uz neprekidno miješanje 5 minuta. Dodati sol, Brzo & Fino kiselo vrhnje, peršin i naribano kuhano jaje.

4.

Ovim umakom preliti brokulu, posipati Ribancem i zapeći u pećnici. Peći na 200 stupnjeva dok ne porumeni.

DUKAT BRZO & FINO

Brokula na pariški

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
brokule 500 g
Dukat maslaca 30 g
brašna 3 žlice
Dukat mlijeka 3 dl
Brzo & Fino kiselog vrhnja 1 dl
tvrdo kuhano i naribano jaje 1
soli, peršinova lista malo
Ribanca 1 vrećica
riže 2 dl (šalica)

PRIPREMA:

  1. Šalicu riže skuhati u zasoljenoj vodi, ocijediti je te njome prekriti dno vatrostalne posude prethodno namazane maslacem.

  2. Brokulu skuhati u slanoj vodi kojoj smo dodali prstohvat sode bikarbone (kako bi zadržala lijepu zelenu boju). Kuhane cvjetiće brokule rasporediti po riži.

  3. Na maslacu svijetlo propržiti brašno, zaliti hladnim mlijekom i kuhati uz neprekidno miješanje 5 minuta. Dodati sol, Brzo & Fino kiselo vrhnje, peršin i naribano kuhano jaje.

  4. Ovim umakom preliti brokulu, posipati Ribancem i zapeći u pećnici. Peći na 200 stupnjeva dok ne porumeni.