preloader
Bezglutenska piletina s keljem
ALTERNATIVNI
PREGLED

Bezglutenska piletina s keljem

autor: Suzana Botica

Sastojci ZA 3 OSOBE


povrće, piletina
glavica
kelja
4
pileća batka
po želji
začina: soli, papra, maslinovog ulja, češnjaka, bijelog vina
1 dcl
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje

Priprema

1.

Kelj narezati na rezance i na kratko popariti u slanoj vodi i procijediti.

2.

U drugoj posudi na maslinovom ulju popržiti prethodno začinjene pileće batake s obje strane i kad poprime boju dodati blanširani kelj, po potrebi još začiniti, ako nam godi dodati nekoliko žlica bijelog vina i još malo prokuhati.

3.

Na kraju dodati još dcl vrhnja za kuhanje Brzo&Fino kako bi se malo zgusnulo, ako postoji potreba za tim. Poslužiti toplo u zdjeli u kojoj se pripremalo. Dodatan prilog nije potreban, osim brda zelene salate!

DUKAT BRZO & FINO

Bezglutenska piletina s keljem

ZA 3 OSOBE

SASTOJCI:

povrće, piletina

Naziv Količina
kelja glavica
pileća batka 4
začina: soli, papra, maslinovog ulja, češnjaka, bijelog vina po želji
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 1 dcl

PRIPREMA:

  1. Kelj narezati na rezance i na kratko popariti u slanoj vodi i procijediti.

  2. U drugoj posudi na maslinovom ulju popržiti prethodno začinjene pileće batake s obje strane i kad poprime boju dodati blanširani kelj, po potrebi još začiniti, ako nam godi dodati nekoliko žlica bijelog vina i još malo prokuhati.

  3. Na kraju dodati još dcl vrhnja za kuhanje Brzo&Fino kako bi se malo zgusnulo, ako postoji potreba za tim. Poslužiti toplo u zdjeli u kojoj se pripremalo. Dodatan prilog nije potreban, osim brda zelene salate!