preloader
Bananačinke sa "sladoledom" od borovnica
ALTERNATIVNI
PREGLED

Bananačinke sa "sladoledom" od borovnica

autor: Martina Tihi

Sastojci ZA 3 OSOBE


za tijesto
4
jaja
2
bana
50-100 g
borovnica
za sladoled
cca 200 g
borovnica
1-2 žlice
šećera (po želji)

Priprema

1.

Banane malo izgnječiti vilicom u posudi za miksanje, u posudu dodati jaja i zatim miksati mikserom dok ne smjesa ne bude jednolična. Ovo je osnovni recept za bananačinke, a sada u jednu polovicu smjese treba ubaciti cijele svjeze/smrznute borovnice, a drugu polovicu smjese izblendati zajedno s borovnicama. 

2.

Prve palačinke će biti svijetle i imat ce u sebi cijele borovnice, a druge ce biti ljubičaste, bez komadića borovnica. Na tavici ih peci kao klasične palačinke, samo neka budu manje i deblje od klasičnih, budući da lako pucaju, nisu 'elastične' kao klasične palačinke. 

3.

Za zdravi 'sladoled' ubaciti u blender smrznute borovnice i po želji malo šećera ako zelite da vam bude slađe i/ili ako imate kisele borovnice te izblendati koliko ide. (Nemojte pokušavati blendati smrznuto voće ako nemate dovoljno jaki blender) Sladoled staviti preko bananačinkica i zdravi i fini dorucak/desert je tu. Brzo je gotovo, fino je i zdravo, nije skupo, ne deblja kao klasične palacinke, a i dobar nacin za rijesiti se starih banana koje su vec popjegavile :)

DUKAT BRZO & FINO

Bananačinke sa "sladoledom" od borovnica

ZA 3 OSOBE

SASTOJCI:

za tijesto

Naziv Količina
jaja 4
bana 2
borovnica 50-100 g

za sladoled

Naziv Količina
borovnica cca 200 g
šećera (po želji) 1-2 žlice

PRIPREMA:

  1. Banane malo izgnječiti vilicom u posudi za miksanje, u posudu dodati jaja i zatim miksati mikserom dok ne smjesa ne bude jednolična. Ovo je osnovni recept za bananačinke, a sada u jednu polovicu smjese treba ubaciti cijele svjeze/smrznute borovnice, a drugu polovicu smjese izblendati zajedno s borovnicama. 

  2. Prve palačinke će biti svijetle i imat ce u sebi cijele borovnice, a druge ce biti ljubičaste, bez komadića borovnica. Na tavici ih peci kao klasične palačinke, samo neka budu manje i deblje od klasičnih, budući da lako pucaju, nisu 'elastične' kao klasične palačinke. 

  3. Za zdravi 'sladoled' ubaciti u blender smrznute borovnice i po želji malo šećera ako zelite da vam bude slađe i/ili ako imate kisele borovnice te izblendati koliko ide. (Nemojte pokušavati blendati smrznuto voće ako nemate dovoljno jaki blender) Sladoled staviti preko bananačinkica i zdravi i fini dorucak/desert je tu. Brzo je gotovo, fino je i zdravo, nije skupo, ne deblja kao klasične palacinke, a i dobar nacin za rijesiti se starih banana koje su vec popjegavile :)