preloader
Banana palačinke s kakaom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Banana palačinke s kakaom

autor: Tihana Šadek

Sastojci ZA 2 OSOBE


Voće
2 velike
banane
4
jaja
1 čajna žličica
kakao praha (nezaslađenog)
3 žlice
kokosovog brašna
po želji
nutelle

Priprema

1.

Razmutiti jaja i dodati banane koje su prethodno dobro izgnječene vilicom. Dodati kakao prah i kokosovo brašno te sve zajedno umutiti pjenjačom dok se ne dobije jednolika smjesa. Po potrebi dodati još kokosovog brašna za veću gustoću smjese.

2.

Na sredinu vruće tave postepeno i polako stavljati žlicu po žlicu smjese kako se smjesa ne bi raširila po tavi nego ostala na sredini i poprimila okrugli oblik te debljinu oko 1 cm (poput američkih palačinki). Peći na srednje jakoj vatri oko 3 min, zatim okrenuti i isto toliko peći s druge strane. 

3.

Svaku ispečenu palačinku s gornje strane premazati nutellom i poslagati jednu na drugu. Po vrhu posipati kokosovo brašno za dekoraciju. Ove palačinke su desert bez glutena i dodanog šećera (banana daje dovoljno slatkoće) pa su idealne za osobe intolerantne na gluten te osobe koje izbjegavaju dodani šećer, a uz to su bogate proteinima iz jaja.

DUKAT BRZO & FINO

Banana palačinke s kakaom

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Voće

Naziv Količina
banane 2 velike
jaja 4
kakao praha (nezaslađenog) 1 čajna žličica
kokosovog brašna 3 žlice
nutelle po želji

PRIPREMA:

  1. Razmutiti jaja i dodati banane koje su prethodno dobro izgnječene vilicom. Dodati kakao prah i kokosovo brašno te sve zajedno umutiti pjenjačom dok se ne dobije jednolika smjesa. Po potrebi dodati još kokosovog brašna za veću gustoću smjese.

  2. Na sredinu vruće tave postepeno i polako stavljati žlicu po žlicu smjese kako se smjesa ne bi raširila po tavi nego ostala na sredini i poprimila okrugli oblik te debljinu oko 1 cm (poput američkih palačinki). Peći na srednje jakoj vatri oko 3 min, zatim okrenuti i isto toliko peći s druge strane. 

  3. Svaku ispečenu palačinku s gornje strane premazati nutellom i poslagati jednu na drugu. Po vrhu posipati kokosovo brašno za dekoraciju. Ove palačinke su desert bez glutena i dodanog šećera (banana daje dovoljno slatkoće) pa su idealne za osobe intolerantne na gluten te osobe koje izbjegavaju dodani šećer, a uz to su bogate proteinima iz jaja.